Warning: Undefined array key "id" in /customers/e/e/1/henkschouman.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/e/e/1/henkschouman.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/e/e/1/henkschouman.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170

Na het Paardje van Troje gaat nu ook het project “Heeft Columbus Amerika ontdekt” naar Ameland Kunstmaand.

Het verhaal begint met een wereldkaart. De eerste kaart waarop de nieuwe wereld – Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid Amerika – te zien is.  Ook de Stille Oceaan is weergegeven en het woord America staat voor het eerst geschreven. De kaart is gedrukt in 1507 met 12 houtblokken – 12 houtsneden vormen 1 geheel. Sommige gebieden, waar nog geen Europeaan was geweest, zijn nauwkeurig weergegeven.
Dit is het uitgangspunt voor mij geweest  het verhaal “De geheime kaart van Columbus” te illustreren. Ik heb er een eigen verhaal van gemaakt.

Het verhaal gaat over de kaart die Columbus zou hebben gebruikt. Maar van wie is deze kaart afkomstig en hoe is hij in het bezit gekomen van deze kaart?


Het verhaal is op waarheid gebaseerd. Ik heb mijn eigen fantasie gebruikt om er een eigen verhaal van te maken weergegeven in 30 houtsnedeafdrukken.

Een reactie van een bezoeker: //www.mtempelman.nl/blog/de-mooiste-kunst-op-ameland-is-hier-te-zien/

Foto’s gemaakt door Jan Moes

caravan op het strand bij Hollum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *